Aplink Taso salą — puiki proga per vieną dieną susipažinti su gražiausiais salos kampeliais, jos istorija ir įdomybėmis, susijusiomis su vietos žmonių gyvenimu! Programoje, be
Daugiau- Visos kelionės
ITAKA kainomis!
- Puiki galimybė įsigyti
kelionę išsimokėtinai!
- Daugelį viešbučių aplankėme patys!
- ITAKA Lenkijoje
Nr. 1
Mary's Residence Suites and Luxury
- Data: 2023-09-24 - 2023-10-01 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 16:25 -> KVA 19:10
Grįž: KVA 12:45 -> VNO 15:25 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Be maitinimo
- Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1814
Kitos kelionės datos
Villa Natassa
- Data: 2023-09-24 - 2023-10-01 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 16:25 -> KVA 19:10
Grįž: KVA 12:45 -> VNO 15:25 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
- Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Kategorija: ***
Regionas: Graikija/ Tasas
Trumpas aprašymas:
Įsikūręs ant gražios kalvos, viešbutis patiks gražių vaizdų mėgėjams ir ieškantiems atokvėpio nuo kasdieninės rutinos. Nuostabi panorama, atsiverianti į jūrą ir Kavalą, bei žaliuojantis sodas su alyvmedžiais sukuria nepakartojamą ir raminančią atmosferą. Pasakiškas Glifoneri paplūdimys nedidelėje kalnų apsuptoje įlankoje yra viena romantiškiausių salos vietų. Graikiškų tavernų ir vietinės atmosferos mėgėjai ras pilną puikių vietelių pasirinkimą netoliese esančioje salos sostinėje.
Vieta:
Salos šiaurėje, ant kalno, apie 2,5 km nuo miestelio SKALA RACHONI, apie 8 km nuo Limeno, apie 33 km nuo Kavalos oro uosto (pervežimas autobusu ir keltu), autobusų stotelė prie viešbučio.
Paplūdimys:
Glifoneri, viešas, įlankoje, smėlėtas, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 250 m nuo viešbučio, perėjimas per gatvę ir stačiu takeliu, skėčiai ir gultai - už papildomą mokestį (apie 6 EUR/diena), prie paplūdimio taverna viešbutyje Akti Belvedere, Pachis, viešas, smėlėtas, apie 350 m nuo viešbučio, su nedideliu vandens sporto įrenginių nuomos punktu.
Viešbutis:
Oficiali kategorija šalyje - trys žvaigždutės, pastatytas 1994 m., dalinai renovuotas 2008 m., 287 numeriai, 2 pastatai, 3 aukštai, erdvus vestibiulis, registratūra, restoranas – kontinentiniai pusryčiai – "švediškas stalas", yra kėdutės vaikams, baras prie baseino, klientams su viskas įskaičiuota programa - pietūs patiekiami tavernoje prie paplūdimio viešbutyje Akti Belvedere, terasa su vaizdu į kalnus ir jūrą, sodas, nemokamas belaidis internetas vestibiulyje.
Kambarys:
Standartinis:
2-is (galima 1 papildoma vieta), apie 22 m², prižiūrėtas, individualiai valdomas oro kondicionierius (apie 5 EUR/diena), vonios kambarys (dušas, tualetas, plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, šaldytuvas, seifas (mokamas: apie 10 EUR/sav.); nemokama lovelė vaikams iki 2 metų, užsakius prieš atvykimą, balkonas arba terasa (kavos staliukas ir kėdutės).
Sportas ir pramogos:
Baseinas, gėlo vandens, apie 140 m², gylis 0,8-2,5 m, prie baseino nemokami skėčiai ir gultai; žaidimų aikštelė vaikams.
Kontaktai:
0030/2593081346, www.gerakoudis-hotels.gr
Nemokamai:
Belaidis internetas (Wi-Fi)
ref:1041
Kitos kelionės datos
Vournelis
- Data: 2023-09-24 - 2023-10-01 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 16:25 -> KVA 19:10
Grįž: KVA 12:45 -> VNO 15:25 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Pusryčiai
- Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1460
Kitos kelionės datos
Arion Resort
- Data: 2023-09-26 - 2023-10-03 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 12:45 -> ZTH 15:55
Grįž: ZTH 07:45 -> VNO 10:40 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Viskas įskaičiuota
- 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1718
Kitos kelionės datos
Strofades
- Data: 2023-09-26 - 2023-10-03 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 12:45 -> ZTH 15:55
Grįž: ZTH 07:45 -> VNO 10:40 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Viskas įskaičiuota
- 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1751
Kitos kelionės datos
Royal Paradise Beach Resort & Spa
- Data: 2023-09-24 - 2023-10-01 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 16:25 -> KVA 19:10
Grįž: KVA 12:45 -> VNO 15:25 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
- Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1464
Kitos kelionės datos
Zante Royal Resort
- Data: 2023-09-26 - 2023-10-03 (7 n)
-
Skrydžiai:
Išv.VNO 12:45 -> ZTH 15:55
Grįž: ZTH 07:45 -> VNO 10:40 - Išvykimas: Iš Vilniaus
- Maitinimas: Viskas įskaičiuota
- 22 Vid. temperatūra kelionės metu
Aprašymas
Atsiprašome, tačiau šiuo metu viešbučio aprašymo neturimeref:1315
Kitos kelionės datos
Ekskursijos
Zakinto miestas naktį — išvykstama iš viešbučio vėlyvą popietę į salos sostinę Zakintą. Važiuojama palei uostą. Programoje numatytas
DaugiauApie kryptį
Graikija - viena lankomiausių šalių visame pasaulyje kasmet sutinkanti per 20 milijonų keliautojų. Iš abiejų pusių skalaujama Egėjo ir Jonijos jūrų Graikija traukia salų ir regionų gausa. Kiekvienas jų - unikalus ir turintis savitumo: vienoje saloje - puikios sąlygos užsiimti vandens sportu ar nardyti, kitoje - keliauti kalnais ir apsistoti vietinių sūlomose apartamentuose. Kainos į Graikiją visada patrauklios, tad tiek jaunavedžiai ras išskirtinio poilsio vietų, tiek šeimos su vaikais norintys aktyvių pramogų viešbučio teritorijoje ir kartkartėmis praleisti laiką keliaujant salose automobiliu.
Graikiška virtuvė
Pagrindinis graikų virtuvės ingredientas yra alyvų aliejaus, kuris naudojamas ir vertinamas jau nuo senovės. Šis aliejus buvo naudojamas kūnui po karštos vonios, ir pagardinti skrudintus mėsos patiekalus. Dabar šis aliejus naudojamas kaip visų graikiškų patiekalų pagrindas ir tarnauja ne tik kepimui, bet dažnai ir dideliais kiekiais yra dedamas į salotas, padažus ir net sriubas. Taip pat alyvų aliejus pripažintas sveikiausiu ir skaniausiu ingredientu graikiškoje virtuvėje.
Graikų virtuvė kelis ingredientus pasiskolino iš tipiškos Viduržemio jūros ir Balkanų virtuvės - česnakas, vynmedžio lapai, pomidorai ir didelis kiekis pipirų. Daugelio gaminamo maisto pagrindas yra aviena ir žuvis. Be abejonės, Graikija išsiskiria savo feta sūriu, sriubomis ir padažais.
Graikų virtuvė yra labai populiari Europoje, tačiau nuvykus į Graikiją stebina ne tik gausus pasirinkimas iš meniu, bet ir kulinarinės tradicijos. Užsisakydami pietinės pusės restoranuose, visus gėrimus ir patiekalus gausite tuo pačiu metu. Jeigu sėdite už stalo su keliais žmonėmis, kurie užsisako tą patį patiekalą, gausite didelę porciją patiekalo vienoje lėkštėje, iš kurios kiekvienas įsidės kiek nori. Dosniai padengti stalai spalvingais patiekalais yra tipiška graikų virtuvei. Nesvarbu, ką užsisakome,ant stalo visada yra vandens ir duonos.
Graikijos dienos maitinimosi ritmas skiriasi nuo ritmo vyraujančio pavyzdžiui, Lenkijoje. Graikijoje yra populiarus pilnas pusryčių paketas. Pusryčiai paprastai susideda iš kavos ir sausainių, biskvito ar torto su uogiene. Prieš vidurdienį – užkandis: tortas tyropitta, pripildytas karštu fetos sūriu. Pietaujama apie 14-17h, o restoranuose ar tavernose pagrindiniai patiekalai vakarienė metu valgomi apie 20-22h. Žinoma, viešbučių maitinimo ritmas skiriasi nuo restoranų ir tavernų, nes didžioji dauguma viešbučių prisitaiko prie turistų poreikių. Daugelyje restoranų meniu yra parašytas anglų kalba. Jei norite išbandyti tipišką graikų virtuvę, pasirinkite jaukią vietinę smuklę, kur valgo patys Graikijos gyventojai. Svarbus graikų virtuvės elementas yra vynas.
Būdingas Graikijai vynas yra ,,Retsina‘‘ - tai jaunas vynas, pagardintas pušų sakais. Po išspaudimo vynas subręsta per kelias savaites ir yra tinkamas vartoti, bet maždaug po metų, jo skonis primena actą. Nacionalinis gėrimas Graikijoje yra " ouso me mese", žinomas kaip ouzo - 48 proc. aromatinis alkoholis su anyžiais ir pankoliais. Tarptautinę šlovę taip pat pelnė Metaxa - brendis, su vyno ir aštrių prieskonių mišiniu.
Vyraujant aukštai temperatūrai populiarėja šalta kava ,,Frappe’’- tai mineralinis vanduo, pienas ir cukrus atšaldytoje taurėje.Santorinio saloje dominuoja tipiška graikų virtuvė, bet vis labiau panašėjma į Viduržemio jūros ir Italijos virtuves.