• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Italijos ežerų magija

Italija / Pažintinė kelionė /
1420 €
  • Data: 2024-06-07 - 2024-06-14 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.VNO 15:55 -> MXP 22:00
    Grįž: MXP 07:05 -> VNO 15:10
  • Išvykimas: Iš Vilniaus
  • Maitinimas: Pusryčiai ir vakarienė
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Vaizdas į septynis ežerus Italija

Madžorės ežeras • Borromei salos • Milanas• Domodossola • Re • Lokarnas• Ortos ežeras • Orta San Giulio • Isola di San Giulio • Val Verzasca • Lago di Vogorno • Eremo di S. Caterina • Stresa • Mottarone

Italijos ežerų krašto grožis, nuostabus klimatas, įspūdingose vietose įsikūrusių šventovių mistika yra tik dalis šio nepamirštamų vaizdų kupino maršruto perlų. Maršrutas tęsiasi per du regionus: Lombardiją ir Pjemontą, paliesdamas Šveicarijos pasienio regionus. Programoje yra du garsūs ežerai: Madžorė ir Orta, kruizai į vaizdingas salas, pakilimas į Mottarone su įspūdinga panorama ir pasivažinėjimas nuostabia trasa Centovalli geležinkeliu. Džeimso Bondo mėgėjams tikrai bus įdomu apsilankyti šuolio, matyto pirmuosiuose „Auksinės akies“ kadruose, vietoje. Kosmopolitiškasis Milanas – tai tikra šventė meno mylėtojams ir žmonėms, besidomintiems naujausiomis mados tendencijomis. Maršrutas Italijoje: apie 950 km.
 

KELIONĖS PROGRAMA:
1. DIENA. MADŽORĖ EŽERAS
Dalyvių susirinkimas oro uoste. Skrydis į Milaną. Pervežimas į viešbutį Stresos apylinkėje prie MADŽORĖS EŽERO. Apgyvendinimas, vakarienė ir nakvynė.

2. DIENA. BORROMEO SALOS
Pusryčiai. Kruizas į BORROMEO SALAS, kurių pavadinimas kilęs iš Milano Boromėjų šeimos, salų savininkų nuo XIV amžiaus iki šių dienų. Apsilankymas Isola Bella, kuriai savininkai ketino suteikti valties formą, garsėjančioje nuostabiais baroko stiliaus rūmais, apsuptais puikaus palmių ir citrusinių medžių sodo, papuoštais skulptūromis ir fontanais, tarp kurių vaikštinėja povai. Šiandien sala yra negyvenama, tačiau kažkada čia šeimininkavo daugybė garsių asmenybių, tokių kaip Napoleonas Bonapartas ar Velso princesė Karolina iš Brunsviko. Kita sala yra Isola dei Pescatori, kurio pavadinimas kildinamas iš salos gyventojų – žvejų. Viduramžiški pastatai su siauromis gatvelėmis ir ežeras fone sukuria nepaprastai vaizdingą aplinką bei kviečia atsipalaiduoti. Laisvalaikis. Toliau kruizo maršrute – Isola Madre, didžiausia iš Boromeo salų, kurią puošia daugybė angliško stiliaus sodų ir botanikos sodas, kuriame auga azalijos, rododendrai ir kamelijos, taip pat seniausias Europos kiparisas, turintis daugiau nei 200 metų. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

3. DIENA. MILANAS Pusryčiai.
Pusryčiai. Vykimas į MILANĄ - kosmopolitiškąją mados sostinę. Aplankymas: Piazza del Duomo aikštė, kur susitinka miesto gyventojai ir turistai iš viso pasaulio. Centrinę aikštės dalį užima garsioji Duomo katedra - trečioji pagal dydį bažnyčia Europoje. Apsilankymas katedroje, pakilimas liftu (arba laiptais) ant jos stogo, iš kur atsiveria vaizdas į miestą ir Alpes. Pasivaikščiojimas po seniausią ir elegantiškiausią Italijoje prekybos centrą - Galleria Vittorio Emanuele, su garsių Italijos dizainerių parduotuvėmis, restoranais bei kavinėmis. Perėjimas į Piazza dell Scala, kur įsikūrę garsiausias pasaulio operos teatras - „La Scala“. Apsilankymas Castello Sforzesco - XV a. pilyje ir Sforcų giminės, despotiškųjų Milano valdovų, rezidencijoje, dabar - muziejuje, kuriame demonstruojami viduramžių, renesanso ir baroko meno kūriniai. Vienas vertingiausių muziejaus eksponatų yra neužbaigtas Mikelandželo kūrinys „Pieta Rondanini“. Laisvalaikis. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

4. DIENA. DOMODOSOLA – RE – LOKARNAS
Pusryčiai. Trumpa kelionė autobusu į DOMODOSOLOS miestelį, iš kur prasidės kelionė Centovalli geležinkeliu per vaizdingus slėnius, išilgai gilių prarajų ir uolų sprūdžių, vedanti į Lokarną Šveicarijoje. Trumpa pertrauka pasienio miestelyje RE ir apsilankymas Madonna del Sangue (Dievo kraujo Motinos) šventovėje. Laisvalaikis. Tolesnė kelionė traukiniu į LOKARNĄ – žemiausiai esantį Šveicarijos miestą, garsėjantį tarptautiniu kino festivaliu, kuris čia organizuojamas nuo 1946 m. Aplankymas: XIV a. pilis, Chiesa Nova, Piazza Grande. Laisvalaikis. Grįžimas į Stresos apylinkes turistiniu laivu. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

5. DIENA. ORTOS EŽERAS– ORTA SAN GIULIO – ISOLA DI SAN GIULIO
Pusryčiai. Vykimas prie ORTOS EŽERO, į ORTA SAN GIULIO, pasivaikščiojimas po žavingą miestelį. Kruizas turistiniu laivu į ISOLA DI SAN GIULIO, salą, nutolusią nuo kranto maždaug 400 m. Apsilankymas bazilikoje, skirtoje dviem Graikijos misionieriams graikams, vardu Giulio ir Giuliano, kurie skleidė krikščionių tikėjimą regione. Laisvalaikis. Apsilankymas Sacri Monti kalvarijos kalnuose - vietoje, skirtoje šv. Pranciškui Asyžiečiui. Sacri Monti (Šventieji kalnai) kompleksas Pjemonte ir Lombardijoje įkurtas XVI – XVII a. sandūroje ir buvo skirtas Jėzaus, Dievo Motinos gyvenimams bei šventiesiems. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

6. DIENA. VAL VERZASCA - LAGO DI VOGORNO
Pusryčiai. Kelionė į VAL VERZASCA Šveicarijos Tičino regione – slėnyje, per kurį teka to paties pavadinimo upė, toliau patenkanti į Madžorės ežerą. Upėje pastatyta 220 m aukščio užtvanka: Dam Varzesca – taip sukuriant dirbtinį ežerą, LAGO DI VOGORNO. Užtvanką išgarsino Džeimso Bondo šuolis pirmoje „Auksinės akies“ scenoje.  Nuo to laiko yra organizuojami pramoginiai šuoliai su tįstine nuo užtvankos. Pabuvojimas ant užtvankos, iš kur atsiveria gražus vaizdas, toliau - pasivaikščiojimas slėniu, laikomu vienu gražiausių regione. Uolomis krentančio vandens kaskados, akmeniniai tilteliai ir vaizdingi namai sukuria nuostabiausią scenografiją nuotraukoms, kurias parsivešite kaip puikų suvenyrą iš kelionės. Norintiems - laisvas laikas maudynėms upėje, kaip tai dažnai daro čia sustojantys turistai. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

7. DIENA. EREMO DI S. CATERINA – STRESA – MOTTARONE
Pusryčiai. Kruizas į EREMO DI S. CATERINA, įspūdingai „pakabintą“ ant uolos rytiniame Madžorės ežero krante. Vienuolyną Santa Caterina del Sasso Ballaro XIII a. pastatė pirklys Alberto Besozzi kaip padėką už stebuklingą išsigelbėjimą, kai jo valtis nuskendo ežere. Apsilankymas vienuolyne ir bažnyčiose: Santa Maria Nova ir San Nicola. Grįžimas į miestelį STRESA, laisvalaikis. Pakilimas lynų keliu į MOTTARONE kalną (1491 m virš jūros lygio), esantį tarp Madžorės ir Ortos ežerų. Ši vieta laikoma vienu gražiausių apžvalgos taškų Pjemonte. Giedrą dieną galima pamatyti Alpių viršūnes, tokias kaip Monte Rosa ir Adamello, ir grožėtis vaizdais į 7 ežerus: Madžorė, Orta, Mergozzo, Varese, Comabbio, Monate i Biandronno. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė.

8. DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Vykimas į Milano oro uostą. Skrydis į Lietuvą.

PASLAUGOS:
7 nakvynės *** viešbutyje Madžorės ežero/Stresos apylinkėse; dviviečiai numeriai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • maitinimas (serviruojamas): 7 pusryčiai, 7 vakarienės • skrydis • kelionė autobusu/mikroautobusu • kelionės vadovo paslaugos.

PASTABOS:
1. Privalomi mokėjimai vietoje: įėjimo bilietai, vietiniai gidai, viešojo transporto bilietai, kruizai ir turizmo mokestis: apie 215 EUR.
2. Jei keltuvas į Mottarone bus uždarytas, bus vykstama apžiūrėti Villa Taranto.


ref:1166

Kitos kelionės datos

Ekskursijos

Ekskursijos Sicilijoje

iš Palermo regiono: Etna ir Taormina — jaudinantis žygis prie Sicilijos simbolio - Etnos, didžiausio veikiančio Europos ugnikalnio. Autobusu užvažiuojama į maždaug 2000 m

Daugiau

Apie kryptį

Sicilija – didžiausia Viduržemio jūros sala, kuri nuo senų laikų žavi savo egzotika, senovės paminklų gausa ir kraštovaizdžiais, įkvėpusiais daugybę menininkų. Dar antikos gyventojų vadinta Saulės sala, kurioje yra didžiausias Europoje saulėtų valandų skaičius per metus.

Sicilija – tai mitų ir legendų žemė su nuostabiais Antikos paminklais, kultūrų ir tautų, padariusių šią salą tokią originalią ir jaudinančią. Saulėtoji sala kupina kontrastų – čia auga Viduržemio jūros regionui būdinga augmenija, pakrantės juostoje žydi apelsinmedžių, citrinmedžių ir alyvmedžių giraitės, o salos centre vyrauja dykumą primenantis, laukinis kraštovaizdis. Didesnę Sicilijos dalį užima aukštumos ir kalnai, virš kurių iškilęs Etnos – vieno didžiausių ugnikalnių pasaulyje – masyvas. Istorijos ir senovės paminklų mylėtojus didingu grožiu pakeri Agrigento, Selinunto ir Segestos šventyklos. Miestų architektūroje matoma arabų, normanų įtaka, secesiniai ir barokiniai elementai. Sicilijoje netgi virtuvė yra tikras menas. Subtilios Viduržemio jūros virtuvės pagrindas – nuostabūs, saulėje nokstantys vaisiai ir daržovės, taip pat žuvų ir jūros gėrybių gausa.

Sicilijos pakrantės perlas – Čefalu. Jo pavadinimas kilęs iš graikiško žodžio „cefale“, reikškiančio kyšulį, kadangi šis miestelis stovi didžiulės La Rocca uolos papėdėje. Smėlėti paplūdimiai, tyra jūra ir nuostabaus grožio kraštovaizdis laukia saulėtų atostogų ištroškusių poilsiautojų Sicilijoje. Garsiausias Čefalu senovės paminklas – monumentali XII a. katedra, pastatyta normanų karaliaus Rogerio. Naktinio gyvenimo mėgėjų laukia daugybė restoranų, barų ir kavinių.

Didingi antikinio miesto Selinuntės griuvėsiai, ryškios smaragdo spalvos jūra su smėlėtais paplūdimiais ir egzotiška gamta į pietvakarinę Sicilijos dalį vis dažniau pritraukia turistų. Selinuntė – tai vienas didžiausių Europoje archeologijos parkų, įsteigtas antikinio Selino vietoje. Netoli jo įsikūręs gana šiuolaikiškas miestelis – Marinella di Selinunte. Jis neprarado buvusio žvejų kaimelio ypatumų: jūroje sūpuojasi spalvotos valtys, o aplinkiniai restoranai garsėja puikiais žuvies patiekalais. Tačiau labiausiai turistus traukia smaragdinė jūra ir kilometrais besidriekiantys paplūdimiai su kopomis.

Sicilijos rytuose įsikūrusi Taormina – pilna elegancijos ir nepakartojamo Italijos kurorto žavesio, pakerinti vaizdais į mėlyną jūrą ir snieguotą Etnos viršūnę. Nuostabaus grožio antikinis teatras su Etna ir jūra fone – tai miesto vizitinė kortelė ir drauge jos ilgos istorijos vizitinė kortelė.

Sirakūzai – vienas svarbiausių antikinio pasaulio miestų, kuris iki šių laikų išlaikė nepakartojamą žavesį. Daugybė įvairių laikotarpių senovės paminklų čia sudaro darnią visumą. Sirakūzai dar vadinami Archimedo miestu – čia jis gyveno ir konstravo įvairias karo mašinas. Pietrytinėje Sicilijos dalyje, Noto upės slėnyje, įsikūrę 8 nuostabaus grožio barokiniai miestai, įtraukti į UNESCO sąrašą: Kaltadžironė, Militelo Val di Katanija, Katanija, Modika, Notas, Palacolas, Ragūza ir Šiklis. Vienas iš įdomiausių tarp jų – Ragūza, įsikūrusi ant kalvų, kurią sudaro naujesnė, vėlyvojo baroko epochos dalis Superiore ir viduramžių Ibla su vingiuotomis gatvelėmis. Šis miestas turi ir savo pajūrio kvartalą – Marina di Ragusa, garsėjantį gražiais paplūdimiais ir naktiniu gyvenimu. Buvęs mažas žvejų kaimelis dabar išaugo į populiarią atostogų bazę, o 2009 m. čia atidarytas modernus turistinis uostas, kuriame telpa net 700 jachtų.