• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Gidas: turistais rūpinasi mūsų atstovas iš Lietuvos, į kurio užduotis įeina pagalba atvykstant, išvykstant ir atostogaujant, taip pat registravimas į vietines ekskursijas.

Skrydis: Vilnius-Zanzibaras - apie 9 val. Tarpinis nusileidimas kuro papildymui. 

Vietinis laikas: Lietuvos laikas plius 1 valanda.

Viza: reikalinga 90 dienų galiojanti viza, oro uoste reikia užpildyti vizų formą ir atvykimo migracijos korteles; kaina: 50 USD (mokama grynaisiais arba kortele; dėl mokėjimo operacijos saugumo rekomenduojama mokėti grynaisiais). Pasas (su 2 tuščiais puslapiais) turi būti galiojantis mažiausiai 6 mėnesius nuo sugrįžimo į Lietuvą dienos.

Kaina: 50 USD (mokama grynaisiais arba kortele). Oro uoste reikia užpildyti prašymo išduoti vizą formą ir atvykimo migracijos korteles.

Klimatas: tropinis, lietingas sezonas: balandžio-gegužės mėn.

Religija: islamas.

Valiuta: Tanzanijos šilingas (TSH): 1 USD = 1500 TSH; verta su savimi turėti mažo nominalo dolerių (USD); priimami po 2006 m. išleisti banknotai.

Oficialios kalbos: svahili ir anglų.

Elektros įampa: 220-240 V, kvadratiniai lizdai su trimis kaiščiais. Reikalingi adapteriai - galima įsigyti viešbutyje (apie 100 TSH).

Skiepijimas: nereikalaujamas, PSO rekomenduoja pasiskiepyti nuo geltonosios karštinės, hepatito A ir B, difterijos, stabligės ir poliomielito; siūloma antimalarinė profilaktika, reikia pasirūpinti priemonėmis nuo uodų.

Paplūdimiai: didelės Indijos vandenyno potvynių ir atoslūgių amplitudės; dalis viešbučių s teikia paplūdimio paslaugas su paplūdimiu besiribojančioje teritorijoje.

Turistinis mokestis: privalomas, iš turistų imamas mokestis (taikoma ir vaikams) registratūroje apgyvendinant arba išsiregistruojant (priklausomai nuo viešbučio): 1 USD/asmuo/diena

Vietinės ekskursijos: jas pagal savo nustatytas sąlygas organizuoja vietinės turizmo agentūros. Tam tikra ekskursija gali būti nesuorganizuota dėl per mažo norinčiųjų skaičiaus.


Aktuali informacija apie saugumą valstybėje – http://keliauk.urm.lt/location

Regionas aprašymas

Afrikos žemyno magija būtent čia pasireiškia įspūdingiausiai. Neįtikėtinos turkio spalvos Indijos vandenynas ir baltas koralinių paplūdimių smėlis - tai Zanzibaro vizitinė kortelė. Ji vadinama Prieskonių sala, tai tropinių salų archipelagas, kuris įeina į Tanzanijos sudėtį ir yra išsidėstęs tik 25-50 km nuo jos pakrantės.