• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Ekskursijos

Ekskursijos Sicilijoje

iš Palermo regiono: Etna ir Taormina — jaudinantis žygis prie Sicilijos simbolio - Etnos, didžiausio veikiančio Europos ugnikalnio. Autobusu užvažiuojama į maždaug 2000 m

Daugiau

Apie kryptį

Sicilija – didžiausia Viduržemio jūros sala, kuri nuo senų laikų žavi savo egzotika, senovės paminklų gausa ir kraštovaizdžiais, įkvėpusiais daugybę menininkų. Dar antikos gyventojų vadinta Saulės sala, kurioje yra didžiausias Europoje saulėtų valandų skaičius per metus.

Sicilija – tai mitų ir legendų žemė su nuostabiais Antikos paminklais, kultūrų ir tautų, padariusių šią salą tokią originalią ir jaudinančią. Saulėtoji sala kupina kontrastų – čia auga Viduržemio jūros regionui būdinga augmenija, pakrantės juostoje žydi apelsinmedžių, citrinmedžių ir alyvmedžių giraitės, o salos centre vyrauja dykumą primenantis, laukinis kraštovaizdis. Didesnę Sicilijos dalį užima aukštumos ir kalnai, virš kurių iškilęs Etnos – vieno didžiausių ugnikalnių pasaulyje – masyvas. Istorijos ir senovės paminklų mylėtojus didingu grožiu pakeri Agrigento, Selinunto ir Segestos šventyklos. Miestų architektūroje matoma arabų, normanų įtaka, secesiniai ir barokiniai elementai. Sicilijoje netgi virtuvė yra tikras menas. Subtilios Viduržemio jūros virtuvės pagrindas – nuostabūs, saulėje nokstantys vaisiai ir daržovės, taip pat žuvų ir jūros gėrybių gausa.

Sicilijos pakrantės perlas – Čefalu. Jo pavadinimas kilęs iš graikiško žodžio „cefale“, reikškiančio kyšulį, kadangi šis miestelis stovi didžiulės La Rocca uolos papėdėje. Smėlėti paplūdimiai, tyra jūra ir nuostabaus grožio kraštovaizdis laukia saulėtų atostogų ištroškusių poilsiautojų Sicilijoje. Garsiausias Čefalu senovės paminklas – monumentali XII a. katedra, pastatyta normanų karaliaus Rogerio. Naktinio gyvenimo mėgėjų laukia daugybė restoranų, barų ir kavinių.

Didingi antikinio miesto Selinuntės griuvėsiai, ryškios smaragdo spalvos jūra su smėlėtais paplūdimiais ir egzotiška gamta į pietvakarinę Sicilijos dalį vis dažniau pritraukia turistų. Selinuntė – tai vienas didžiausių Europoje archeologijos parkų, įsteigtas antikinio Selino vietoje. Netoli jo įsikūręs gana šiuolaikiškas miestelis – Marinella di Selinunte. Jis neprarado buvusio žvejų kaimelio ypatumų: jūroje sūpuojasi spalvotos valtys, o aplinkiniai restoranai garsėja puikiais žuvies patiekalais. Tačiau labiausiai turistus traukia smaragdinė jūra ir kilometrais besidriekiantys paplūdimiai su kopomis.

Sicilijos rytuose įsikūrusi Taormina – pilna elegancijos ir nepakartojamo Italijos kurorto žavesio, pakerinti vaizdais į mėlyną jūrą ir snieguotą Etnos viršūnę. Nuostabaus grožio antikinis teatras su Etna ir jūra fone – tai miesto vizitinė kortelė ir drauge jos ilgos istorijos vizitinė kortelė.

Sirakūzai – vienas svarbiausių antikinio pasaulio miestų, kuris iki šių laikų išlaikė nepakartojamą žavesį. Daugybė įvairių laikotarpių senovės paminklų čia sudaro darnią visumą. Sirakūzai dar vadinami Archimedo miestu – čia jis gyveno ir konstravo įvairias karo mašinas. Pietrytinėje Sicilijos dalyje, Noto upės slėnyje, įsikūrę 8 nuostabaus grožio barokiniai miestai, įtraukti į UNESCO sąrašą: Kaltadžironė, Militelo Val di Katanija, Katanija, Modika, Notas, Palacolas, Ragūza ir Šiklis. Vienas iš įdomiausių tarp jų – Ragūza, įsikūrusi ant kalvų, kurią sudaro naujesnė, vėlyvojo baroko epochos dalis Superiore ir viduramžių Ibla su vingiuotomis gatvelėmis. Šis miestas turi ir savo pajūrio kvartalą – Marina di Ragusa, garsėjantį gražiais paplūdimiais ir naktiniu gyvenimu. Buvęs mažas žvejų kaimelis dabar išaugo į populiarią atostogų bazę, o 2009 m. čia atidarytas modernus turistinis uostas, kuriame telpa net 700 jachtų.