• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Belekas-  pats naujausias Turkijos kurortas, esantis 30 km į pietvakarius nuo Antalijos. Anksčiau čia buvo tuščia stepė, kurią 19 amžiuje sultonas Abdulazis liepė apsodinti pušimis bei eukaliptais. Dabar ši augmenija puikiai dera prie plačių, šviesių Beleko paplūdimių. Beleko regiono peizažas - lygumos, tolumoje - Tauro kalnų grandinės viršūnės. Kurorto skiriamieji bruožai - pušynai, nuostabūs smėlio paplūdimiai, vienas už kitą gražesni ir komfortiškesni viešbučiai. Beleke visi viešbučiai ir jų kompleksai yra tik 4 ir 5 žvaigždučių. Čia puikiai išplėtota sporto infrastruktūra - puikūs plaukimo baseinai, teniso kortai su šiuolaikine danga, nepriekaištingai įrengti golfo klubai. Beleke įsikūręs pasaulyje pripažintas golfo centras. Šio kurorto paplūdimiai yra viena iš nedaugelio Turkijos vietovių, kur kiaušinius deda jūros vėžliai. Todėl pakrantės laikomos draustinio dalimi, o Beleko miesto simbolis yra vėžlys. Šalia kurorto yra senųjų antikinių miestų Perge ir Aspendoso griuvėsiai.

Aktyvus poilsis Beleke

Raftingas, nardymas, žvejyba atviroje jūroje, motorizuotas vandens  sportas, džipų safaris, jodinėjimas žirgais, alpinizmas.

Kada geriausia skristi į Beleką?

Turistinis sezonas Beleke prasideda balandžio viduryje ir vidutiniškai  trunka iki spalio vidurio. Pavasarį ir rudenį oras  švelnesnis ir nepaisant retų kritulių, o labai tinkamas įvairioms ekskursijoms. Dauguma turistų čia atvyksta nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos, kai oro temperatūra viršija 30 ° C. Tačiau dėka jūros vėjo ir netoliese esančių pušynų nėra taip karšta. Vykstant į ekskursijas vasarą, reikia prisiminti, kad oro temperatūra kyla tolstant nuo jūros į šalies gilumą.Tuo tarpu, vykstant ekskursijų į centrinę Turkijos dalį, arba vietas, kurias supa kalnai, pavasarį arba rudenį, būtina pasiimti šiltesnių drabužių, nes kalnuose gali pasitaikyti ir sniego.

Kokia Turkijos valiuta ir kokios yra orientacinės kainos?

Turkijos valiuta  turkiška lyra (YTL). 1 turkiška lyra lygi 100 kurušų. Beveik visuose miestuose yra valiutų keityklos, viešbučiuose ir kai kuriose parduotuvėse pinigai pirkėjams taip pat keičiami, tačiau nepalankiu kursu. Neturėtų kilti problemų atsiskaitant ir kreditine kortele, nes daugelyje vietų ją taip pat priima.Palyginant su mūsų kainomis, čia  brangesnis benzinas. Maistas ir kitos kasdieninio naudojimo prekės pigesnės nei daugelyje Europos valstybių. Dauguma daržovių ir vaisių auginami Turkijoje, todėl jie visada švieži ir pigūs. Turkijoje kainos labai skiriasi. Viešbučių ar kurortų  parduotuvėse kainos bus visada aukštesnės nei turguje.

Kur ir kokius suvenyrus įsigyti Beleke?

Parduotuvės paprastai dirba nuo 9.00 - 13.00 val. ir nuo 14.00 - 19.00 val. Mažos parduotuvės kartais dirba ilgiau, tačiau griežtų darbo laiko taisyklių nėra. Suvenyrus geriausia pirkti turguje, nes čia yra didesnis jų pasirinkimas, be to galima nusiderėti  mažesnę kainą. Beleke turgus nedidelis, todėl apsipirkti geriausia važiuoti į Antaliją arba Sidę. Dažnas poilsiautojas iš Turkijos parsiveža kaljaną(vandens pypkę), vario, sidabro arba aukso gaminių, rankomis austų audinių, saldumynų, prieskonių ir beabejo mėlyno stiklo akį (boncuk), kuri kaip sakoma ,saugo nuo blogio.

Kokiai laiko juostai priklauso Turkija?

Turkija priklauso tai pačiai laiko juostai kaip ir Lietuva.

Kokiu transportu važinėti Beleke?

Nebrangus ir dažnai kursuojantis transportas Beleke yra maršrutiniai autobusiukai (dolmušai). Taksi(geltonos spalvos) paslaugos  brangesnės. Be to, įsėdus į taksi, vairuotojui reikia priminti, kad jis įjungtų taksometrą, nes dauguma taksi vairuotojų linkę sukčiauti ir padidinti kainą. Nuomotis automobilį Turkijoje gali asmuo, sulaukęs 21 m. ir turintis tarptautinį vairuotojo pažymėjimą. Išvykstant į ilgesnę kelionę, dėl savo pačių saugumo, vertėtų apie kelionės maršrutą ir sugrįžimo laiką informuoti viešbučio administraciją. Iš Beleko kelis kartus per dieną išvyksta autobusas į Antaliją, Sidę ir net Alaniją.

Kokie paplūdimiai yra Beleke?

Belekas turi ilgą, platų, nemokamą smėlėtą paplūdimį. Jos švelnus nuolydis į jūrą yra mėgstamas vandens sporto šakų mėgėjų, šeimų su vaikais. Prie pat vandens, kai kur pasitaiko ir akmenuotų plotų. Paplūdimiuose prie viešbučių  už nedidelį mokestį galima išsinuomoti gultą ir skėtį.

Kokie yra muitinės apribojimai Turkijoje?

Į Turkiją galima įvežti 2 l alkoholinių gėrimų, 600 vnt. cigarečių. Draudžiama iš šalies išvežti senovinius, istorinę vertę turinčius daiktus. Išvežant naujus kilimus, būtinas pirkimo čekis, senovinius daiktus - spec. muziejų valdybos išduotas sertifikatas.